- Krydda entrecôteskivorna med salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna, lägg i köttet. Tillsätt smöret, schalottenlöken och timjankvistarna. Vänd köttet efter ca 2 minuter, ös med smöret under stekningen. Låt vila några minuter.
- Lägg schalottenlöken i en kastrull tillsätt rödvinet, koka ihop till hälften. Tillsätt fonden och koka ihop till ca 2½ dl. Smaka av med salt och peppar. Rör i det brynta smöret likt en vinägrett. tillsätt hasselnötterna precis innan servering.
- Tvätta och skrapa potatisen. Koka i saltat vatten med örtstjälkarna ca 18 minuter. Värm smöret i en sauteuse, lägg i den nykokta och varma potatisen. Rör om krydda med de hackade örterna, salt och peppar.
Ingredienser
Entrecote
- 4 skivor Entrecôte
- salt och peppar
- olivolja
- 3 msk smör
- 2 schalottenlökar, delade
- några timjankvistar
Kalvfond och brynt smör
- 2 schalottenlökar, fint hackade
- 2 dl rödvin
- 5 dl kalvfond
- salt och peppar
- 1 dl brynt smör
- 0,5 dl hasselnötter från Piemonte, grovt hackade
Örtslungad färskpotatis
- 300 g färskpotatis, små
- bladpersilja, timjan och dragon, grovt hackad
- smör
- salt och peppar