Lakrits rocky road x 3

    Av Kristin Åhlander

    Ta godiset till nya höjder med den här lakrits-rockey-roaden i tre olika smaksättningar. Salt lakrits som möter friska toner av Inspiration Hallon, smörkolatoner i Dulcey eller den välbalanserade mörka chokladen Caraibe.

    1. Smält chokladen, temperera den om du vill ha ett finare resultat. Blanda i alla ingredienser till den smak du vill göra, och strö tillslut över granulatet låt stelna i rumstemperatur över natt.
    2. Skär upp i lagom stora bitar. Njut!

    Ingredienser

    Hallon

    • 200 g inspiration hallon, Valrhona
    • 100 g Ivoire 35%, Valrhona
    • 1 näve lakrits ”Kärleksfull som du”, Svart af Hälsingborg
    • 1 näve lakrits ”En nypa salt” Svart af Hälsingborg
    • 1 näve pistagenötter, lätt rostade
    • Lakritsgranulat hallondagerade för dekoration

    Dulcey

    • 300 g Dulcey 32%, Valrhona
    • 1 näve lakrits ”En nypa salt” Svart af Hälsingborg
    • 1 näve jordnötter, salta
    • 1 näve Dulcey pärlor, Valrhona
    • Salmiakdargerat granulat för dekoration

    Caraibe

    • 300 g Caraibe 66%, Valrhona
    • 1 näve lakrits ”En nypa salt” Svart af Hälsingborg
    • 1 näve jordnötter, salta
    • 1 näve Caramelia pärlor, Valrhona
    • Chokladmashmallows med P125