- Pannacotta Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka under tiden upp resterande ingredienser. När gräddblandningen har kokat upp sila bort vaniljstången och tillsätt det urkramade gelatinet. Låt pannacottan sätta sig i kyl i några timmar, vispa sedan upp den och fyll upp i spritspåse.
- Sorbet Koka ihop socker, vatten och Glucose liquid till en sockerlag och kyl ner. Tillsätt kokospuré och kör sedan i glassmaskin till önskad konsistens, frys.
- Sås Kör passionsfruktpuré och mangopuré i en mixer, sikta ner Gelcrem cold i blandningen lite i taget, mixa tills du uppnår såsig konsistens.
- Montering Spritsa ut pannacottan och placera ut några droppar exotisk fruktsås. Stick sedan ner rostade kokoschips i pannacottan och strö ut rostade kokosflingor på tallriken. Lägg en fin kula kokossorbet ovanpå kokosflingorna, toppa hela rätten med fint riven Itakuja 55%, färska bär, örter och blomblad.
Ingredienser
Passionsfruktspannacotta
- 1 ½ gelatinblad
- 350 g grädde
- 100 g passionsfruktspuré, Sicoly
- 75 g strösocker
- ½ vaniljstång, Bourbon
- 330 g kokospuré Sicoly
Kokossorbet
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 ½ msk Glucose liquid, Sosa
- 330 g kokospuré, Sicoly
Exotisk fruktsås
- 1 dl passionsfruktpuré, Sicoly
- 1 dl mangopuré, Sicoly
- 1 msk Gelcrem cold, Sosa
Till montering
- kokoschips
- kokosflingor
- Itakuja 55% ,Valrhona
- färska bär och blommor