Exotisk Frukt

    Av Daniel Jonasson

    Passionsfruktspannacotta med kokossorbet och en exotisk fruktsås   Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett sött och fruktigt vin, gärna mousserande. Exempelvis Massolino, Moscato d´Asti. Artikelnr 36022 på Systembolaget.

    1. Pannacotta Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka under tiden upp resterande ingredienser. När gräddblandningen har kokat upp sila bort vaniljstången och tillsätt det urkramade gelatinet. Låt pannacottan sätta sig i kyl i några timmar, vispa sedan upp den och fyll upp i spritspåse.
    2. Sorbet Koka ihop socker, vatten och Glucose liquid till en sockerlag och kyl ner. Tillsätt kokospuré och kör sedan i glassmaskin till önskad konsistens, frys.
    3. Sås Kör passionsfruktpuré och mangopuré i en mixer, sikta ner Gelcrem cold i blandningen lite i taget, mixa tills du uppnår såsig konsistens.
    4. Montering Spritsa ut pannacottan och placera ut några droppar exotisk fruktsås. Stick sedan ner rostade kokoschips i pannacottan och strö ut rostade kokosflingor på tallriken. Lägg en fin kula kokossorbet ovanpå kokosflingorna, toppa hela rätten med fint riven Itakuja 55%, färska bär, örter och blomblad.

    Ingredienser

    Passionsfruktspannacotta

    • 1 ½ gelatinblad
    • 350 g grädde
    • 100 g passionsfruktspuré, Sicoly
    • 75 g strösocker
    • ½ vaniljstång, Bourbon
    • 330 g kokospuré Sicoly

    Kokossorbet

    • 1 dl vatten
    • 1 dl strösocker
    • 1 ½ msk Glucose liquid, Sosa
    • 330 g kokospuré, Sicoly

    Exotisk fruktsås

    • 1 dl passionsfruktpuré, Sicoly
    • 1 dl mangopuré, Sicoly
    • 1 msk Gelcrem cold, Sosa

    Till montering

    • kokoschips
    • kokosflingor
    • Itakuja 55% ,Valrhona
    • färska bär och blommor