Färska vietnamesiska vårrullar

    Av Kristin Åhlander

    Fräscha vårrullar som du kan variera innehållet i. Välj de grönsaker du tycker om och ett protein som passar. Vårrullarna är goda att doppa i olika såser som: soja, srirachamajonnäs och sweet sour sauce.  

    1. Koka bönnudlarna enligt förpackningen
    2. Skär grönsaker och proteinet i stavar
    3. Fyll en stor skål med varmt vatten. Låt ett risblad i taget ligga i vattnet tills det blivit mjukt
    4. Lägg en plastfilm på bänken och skvätt lite vatten på den. Lägg risbladet på och lägg på protein och grönt samt inlagd ingefära, wasabi och nudlar. Vik in sidorna först och rulla sedan pappret
    5. Lägg dippsåserna i skålar, färdigt att servera

    Ingredienser

    • Bönnudlar
    • Rispapper
    • Wasabipasta
    • Garisushi ingefära
    • Salladslök
    • Chili
    • Koriander och andra fina örter
    • Avokado
    • Bladsallad
    • Lax, krabba och räkor eller tofu

    Såser

    • Soja
    • Srirachamajonnäs
    • Sweet sour sauce