Passion/kokos frozen yoghurt

    Av Sebastian Pettersson

    Frozen yoghurt i sin bästa form. Med somriga smaker som kokos och en kärna av krämig passionscrème. Valrhona Inspiration är en är en av smakerna i Valrhonas produktserie av frukt- och nötcouverture. De görs på äkta råvaror utan artificiella färgämnen och tillsatser. Innehåller naturliga frukter och bär eller mandel, samt kakaosmör och socker som ger rena och intensiva smaker med en unik chokladtextur.

    1. Mixa samtliga ingredienser till passionscrèmen i en kannmixer till en slät kräm.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    3. Sjud försiktigt upp kokosgrädden till 60°C.
    4. Smält i gelatinbladen, sila och blanda med yoghurten.
    5. Addera florsocker och yoghurtpulver.
    6. Varva med passionskrämen, gjut i form och frys.
    7. Blanda inspiration och kakaosmör, smält tillsammans till 40°C.
    8. Ta ut ur frysen och doppa i den smälta chokladen.

    Ingredienser

    Passionscrème

    • 300 g passionsfruktspuré Sicoly
    • 50 g citronpuré Sicoly
    • 30 g gelcrem cold

    Frozen yoghurt

    • 2 st gelatinblad
    • 200 g kokosgrädde
    • 500 g turkisk yoghurt
    • 50 g florsocker
    • 10 g yoghurtpulver

    Choklad till att doppa glassen i

    • 500 g Valrhona Inspiration Passion
    • 100 g Valrhona kakaosmör