Fattiga riddare med lagerbladssocker, bakade fikon samt Brillat Savarin

    Av Werners Gourmetservice

    En ljuvlig dessert med franska flirtar. Läcker fattig riddare med aromatiskt lagerbladsocker och söta bakade fikon. Toppade med krämig triple-creme ost och crema di balsamico med fikon.

    Fattiga riddare

    1. Kantskär ev brödet och skär i önskad form.
    2. Vispa ihop resterande ingredienser till slät smet.
    3. Doppa brödet i smeten och låt det suga till sig ordentligt.
    4. Stek brödet åt det mörkare hållet i rikligt med smör.
    5. Ta upp skivorna och vänd dem i kryddsockret.

    Lagerbladssocker

    1. Mixa lagerbladen tillsammans med lite av sockret till fint pulver i kryddkvarn.
    2. Blanda med resterande socker.
    3. Smaka av med salt.
    4. Låt svalna.

    Bakade fikon

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Dela fikonen på mitten och fördela ut dem på plåt med snittsidan uppåt.
    3. Toppa fikonen med socker.
    4. Baka fikonen tills de fått en karamelliserad yta och är mjuka.

    Vid servering:

    1. Bryt osten i mindre bitar..
    2. Toppa fattiga riddarna med ostbitar och fikon.
    3. Ringla över Crema di Balsamico fikon efter smak och tycke.
    4. Avsluta med lite lagerbladssocker.

    Ingredienser

    4 personer

    Fattiga riddare

    •  4 skivor formbröd eller brioche
    • 2 ägg
    • 0,5 dl vetemjöl
    • 1,5 tsk socker
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 nypa salt
    • smör till stekning

    Lagerbladssocker

    •  1 dl socker
    • 4 lagerblad

    Bakade fikon

    • 6 st färska fikon
    • 2 msk socker

    Vid servering:

    •  150 g Brillat Savarin
    • Crema di Balsamico fikon

    Produkter i Fattiga riddare med lagerbladssocker, bakade fikon samt Brillat Savarin

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”