Fattiga riddare
- Kantskär ev brödet och skär i önskad form.
- Vispa ihop resterande ingredienser till slät smet.
- Doppa brödet i smeten och låt det suga till sig ordentligt.
- Stek brödet åt det mörkare hållet i rikligt med smör.
- Ta upp skivorna och vänd dem i kryddsockret.
Lagerbladssocker
- Mixa lagerbladen tillsammans med lite av sockret till fint pulver i kryddkvarn.
- Blanda med resterande socker.
- Smaka av med salt.
- Låt svalna.
Bakade fikon
- Sätt ugnen på 250°C.
- Dela fikonen på mitten och fördela ut dem på plåt med snittsidan uppåt.
- Toppa fikonen med socker.
- Baka fikonen tills de fått en karamelliserad yta och är mjuka.
Vid servering:
- Bryt osten i mindre bitar..
- Toppa fattiga riddarna med ostbitar och fikon.
- Ringla över Crema di Balsamico fikon efter smak och tycke.
- Avsluta med lite lagerbladssocker.
Ingredienser
4 personer
Fattiga riddare
- 4 skivor formbröd eller brioche
- 2 ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk socker
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 nypa salt
- smör till stekning
Lagerbladssocker
- 1 dl socker
- 4 lagerblad
Bakade fikon
- 6 st färska fikon
- 2 msk socker
Vid servering:
- 150 g Brillat Savarin
- Crema di Balsamico fikon
Produkter i Fattiga riddare med lagerbladssocker, bakade fikon samt Brillat Savarin
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”