- Värm buljongen i en kastrull, rör ut jordnötssmöret och smaksätt med soja och mirin (koka inte).
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs på färsen. Tillsätt chilioljan och smaka av med salt, stek tills det finns krispiga bitar i färsen.
- Koka äggen (ca 7 min i kokande vatten för normalstora ägg), skala och dela.
- Dela pak choi och blanchera i saltat vatten. Skiva salladslöken, skölj och plocka koriandern.
- Servera den varma buljongen i djupa skålar, lägg i nudlar, färs, ägg, grönsaker och toppa med koriander.
Ingredienser
Buljong:
- 1,5 l miso ramenbuljong
- 1 dl jordnötssmör
- 0,5 dl ljus soja
- 2 msk mirin
- 1 lime - juice
- 500 g fläskfärs
- 2 msk olja
- 0,5 dl chiliolja
- 4 cm färsk riven ingefära
- 2 stora vitlöksklyftor
- Salt
- 4 portioner kokta äggnudlar
- 4 st kokta ägg med krämig gula
- 2 st pak choi
- 1 påse färsk spenat
- 1 knippe salladslök
- 1 kruka koriander
- Stora kokosflagor
- Extra chiliolja
Produkter i Misoramen Tan Tan style
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”