Misoramen Tan Tan style

    Av Matlagerskan

    En rund och mild ramen med jordnötssmör toppad med spicy färs, krämiga ägg och grönt. Med Salsus ramenbuljong Miso går det snabbt och enkelt.

    1. Värm buljongen i en kastrull, rör ut jordnötssmöret och smaksätt med soja och mirin (koka inte).
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs på färsen. Tillsätt chilioljan och smaka av med salt, stek tills det finns krispiga bitar i färsen.
    3. Koka äggen (ca 7 min i kokande vatten för normalstora ägg), skala och dela.
    4. Dela pak choi och blanchera i saltat vatten. Skiva salladslöken, skölj och plocka koriandern.
    5. Servera den varma buljongen i djupa skålar, lägg i nudlar, färs, ägg, grönsaker och toppa med koriander.

    Ingredienser

    Buljong:
    • 1,5 l miso ramenbuljong
    • 1 dl jordnötssmör
    • 0,5 dl ljus soja
    • 2 msk mirin
    • 1 lime - juice
    Färs:
    • 500 g fläskfärs
    • 2 msk olja
    • 0,5 dl chiliolja
    • 4 cm färsk riven ingefära
    • 2 stora vitlöksklyftor
    • Salt
    Till servering:
    • 4 portioner kokta äggnudlar
    • 4 st kokta ägg med krämig gula
    • 2 st pak choi
    • 1 påse färsk spenat
    • 1 knippe salladslök
    • 1 kruka koriander
    • Stora kokosflagor
    • Extra chiliolja

    Produkter i Misoramen Tan Tan style

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”