Fiskbullar i gröncurrybuljong med ris, koriander och pak choi

    Av Fredrik Andersson

    Torskbullar

    1. Tärna fisken och lägg i en mixer. På med salt, vitlök, ingefära och äggvitan. Kör till en slät smet.
    2. Vänd ned i en bunke och vänd i lime och vårlök. Forma till bollar och sjud sedan i buljongen ca 5 minuter.

    Gröncurrybuljong

    1. Stek ur ingefära, vitlök, lök i lite sesamolja. I med buljong, limeblad, currypasta och kokosgrädde och låt sjuda ca 20 minuter.
    2. Smaka av med fisksås.

    Pak choi

    1. Dela ned bladen och lägg i stekpanna. Låt koka in med soja och blanda runt med riven ingefära.
    2. Servera omgående när sojan kokat bort.

    Grönsaker

    1. Dela ned sockerärtorna något och värm i buljong med torskbullarna.
    2. Fördela sedan i tallrikar med pak choi, sockerärtor, böngroddar, torskbullar, buljong och toppa med sesamfrö och klippt thaibasilika och koriander.
    3. Servera med nykokt jasminris.

    Ingredienser

    Recept för 10 personer

    Torskbullar

    • 1,5 kg torskfilé
    • 37 g salt
    • 2 st vitlöksklyfta riven
    • 2 tsk ingefära, krossad artnr 857
    • 2 tsk korianderblad krossade, artnr 867
    • 2 st äggvitor
    • 1 st lime, endast skalet
    • 1,5 dl vårlök, hackad

    Gröncurrybuljong

    • 2 msk sesamolja artnr 741
    • 2 msk vitlök krossad artnr 856
    • 2 msk ingefära, krossad artnr 857
    • 2 st gul lök, hackad
    • 1 l grönsaksbuljong
    • 2 burk kokosgrädde
    • 4 st limeblad artnr 106
    • 2 msk grön currypasta artnr 877
    • fisksås artnr 993

    Pak choi

    • 8 st pak choi (vanlig vitkål funkar också)
    • 1 dl soja, artnr 505
    • 2 tsk hackad syltad ingefära, artnr 4330

    Grönsaker

    • 1 paket sockerärtor
    • 1 paket böngroddar
    • 1 d koriander
    • 1 dl thaibasilika
    • 2 msk sesamfrö rostat artnr 776
    • 5 dl jasminris artnr 726

    Produkter i Fiskbullar i gröncurrybuljong med ris, koriander och pak choi

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”