Torskbullar
- Tärna fisken och lägg i en mixer. På med salt, vitlök, ingefära och äggvitan. Kör till en slät smet.
- Vänd ned i en bunke och vänd i lime och vårlök. Forma till bollar och sjud sedan i buljongen ca 5 minuter.
Gröncurrybuljong
- Stek ur ingefära, vitlök, lök i lite sesamolja. I med buljong, limeblad, currypasta och kokosgrädde och låt sjuda ca 20 minuter.
- Smaka av med fisksås.
Pak choi
- Dela ned bladen och lägg i stekpanna. Låt koka in med soja och blanda runt med riven ingefära.
- Servera omgående när sojan kokat bort.
Grönsaker
- Dela ned sockerärtorna något och värm i buljong med torskbullarna.
- Fördela sedan i tallrikar med pak choi, sockerärtor, böngroddar, torskbullar, buljong och toppa med sesamfrö och klippt thaibasilika och koriander.
- Servera med nykokt jasminris.
Ingredienser
Recept för 10 personer
Torskbullar
- 1,5 kg torskfilé
- 37 g salt
- 2 st vitlöksklyfta riven
- 2 tsk ingefära, krossad artnr 857
- 2 tsk korianderblad krossade, artnr 867
- 2 st äggvitor
- 1 st lime, endast skalet
- 1,5 dl vårlök, hackad
Gröncurrybuljong
- 2 msk sesamolja artnr 741
- 2 msk vitlök krossad artnr 856
- 2 msk ingefära, krossad artnr 857
- 2 st gul lök, hackad
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 burk kokosgrädde
- 4 st limeblad artnr 106
- 2 msk grön currypasta artnr 877
- fisksås artnr 993
Pak choi
- 8 st pak choi (vanlig vitkål funkar också)
- 1 dl soja, artnr 505
- 2 tsk hackad syltad ingefära, artnr 4330
Grönsaker
- 1 paket sockerärtor
- 1 paket böngroddar
- 1 d koriander
- 1 dl thaibasilika
- 2 msk sesamfrö rostat artnr 776
- 5 dl jasminris artnr 726
Produkter i Fiskbullar i gröncurrybuljong med ris, koriander och pak choi
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”