P125 CHOCOLATE CLASSIC

    Av Valrhona

    P125 Coeur de Guanaja 80 % är speciellt framtagen för bakning och glasstillverkning. Den har samma blandning kakaobönor som Guanaja men med mindre socker och mer kakaomassa vilket ger en fantastisk textur och intensiv chokladsmak. Den här kakan kan man äta alla dagar i veckan, så god!!! Servera gärna med portvinsmarinerade körsbär, lättvispad grädde och ett litet glas Churchill´s Port till. Dryckestips: Churchill´s Late Bottled Vintage Port, 2008 Nyanserad, söt smak med inslag av katrinplommon, fikon, mörka körsbär, nötter, russin och choklad. Serveras vid cirka 18°C till vällagrade ostar eller bakverk innehållande mörka bär eller choklad. Artnr. 801601 Pris: 175:-

    1. Koka upp grädde och smör och skapa sedan en emulsion med chokladen i tre steg.
    2. Häll en tredjedel av den varma grädden över chokladen och mixa samman. Tillsätt sedan hälften av den resterande grädden och fortsätt mixa. Tillsätt sedan den resterande grädden och oljan och mixa till en slät ganache.
    3. Vispa äggvitorna och 150 g socker till en maräng.
    4. När temperaturen är runt 40° tillsätt äggulorna blandade med 150 g socker.
    5. Blanda i de vispade äggvitorna och tillsätt sedan mjöl.
    6. Häll smeten i två smörade springformar och baka mitt i ugnen på 160° ca 30 min.

    Ingredienser

    • 400 g grädde
    • 100 g smör
    • 300 g P125 Valrhona Coeur de Ganaja 80%
    • 30 g olja
    • 180 g äggulor
    • 150 g socker
    • 310 g äggvitor
    • 150 g socker
    • 100 g vetemjöl