Panko- och cidervinägersenap griljerad skinka med gransblomsdressing på rågbröd

    Av Matlagerskan

    En härligt frasigt panerad julskinka med god smak av cidervvnägersenap och granskott. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin. Exempelvis Segredos de São Miguel Organic. Artnr: 2603

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Skär bort lite av svålen på skinkan om den är väldigt tjock. Blanda samman äggulan med senap, majsstärkelse och apelsinzest. Stryk ut senapsblandningen på skinkan. Strö över panko och tryck försiktigt så att det fastnar överallt – även ner på sidorna.
    3. Griljera i ugnen ca 15 minuter eller tills pankon fått fin gyllne färg.
    4. Blanda senap och apelsinjuice i en vid skål och vispa sedan ner olivoljan – smaksätt med spad från granskotten samt salt och peppar.
    5. Låt skinkan svalna och skär sedan tunna skivor. Bred ett lager färskost på rågbröden. Lägg på skinka och toppa med dressing samt granskott och några granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    • 1 kg rimmad och kokt julskinka
    • 1 äggula
    • 0,75 dl cidervinägersenap, Werners
    • 1 tsk majsstärkelse
    • 0,5 tsk apelsinzest
    • 1,5 dl panko, Risberg

    Dressing:

    • 2 msk cidervinägersenap, Werners
    • 1 msk apelsinjuice
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk spad från granskotten
    • Salt och peppar

    • 8 små skivor mörkt rågbröd
    • Färskost
    • Granskott i lag, Högtorp gård
    • Granatäpplekärnor

    Produkter i Panko- och cidervinägersenap griljerad skinka med gransblomsdressing på rågbröd

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”