Five Spice och Werners BBQ rub

    Av Werners Gourmetservice

    Five Spice-Krydda är en kinesisk kryddblandning som passar utmärkt till peking­anka, grillen, fläskkött och wok. Werners BBQ rub är fyllig, het och rökig med en fin sötma. Perfekta kryddan till grillen, pulled pork och fläskkött.

    1. Five spice: Blanda allt utom salt och socker och rosta kryddorna i torr panna under 3-4 min. Mixa med kryddkvarn eller mortla fint. Tillsätt salt och muscovadosocker.
    2. BBQ Rub: Blanda ihop alla ingredienserna och förvara i en torr burk med lock.

    Ingredienser

    Five Spice krydda

    • 2 msk szechuanpeppar
    • 3-4 st stjärnanis
    • 1 msk fänkålsfrön
    • 1 msk vitpepparkorn
    • ½ tsk kryddnejlika
    • 4 cm kanelstång
    • 4 msk flingsalt
    • 2-3 msk muscovadosocker

    Werners BBQ Rub

    • 3 msk paprikapulver
    • 3 msk paprikapulver rökt
    • 2 msk flingsalt
    • 3 msk muscovadosocker
    • 2 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk sellerisalt
    • 1 tsk lökpulver
    • 2 tsk röd kampotpeppar