Friterad bao bun med citron- och misokolasås

    Av Werners Gourmetservice

    Friterad bao bun

    1. Blanda sockret med kanel. Gå i med ett par varv svartpeppar från kvarnen.
    2. Värm olja till 180°C
    3. Fritera bao bunsen till ljust brun färg. Pass upp med tiden, går de för länge blir de väldigt torra.
    4. Vänd de nyfriterade bunsen i kryddsockret.

    Citron- och misokola

    1. Koka blanda samtliga ingredienser utom salt, miso och smör i en tjockbottnad kastrull och koka till 107°C.
    2. Tillsätt salt, miso och smör.

    Vid servering

    1. Fyll ljumna bao buns med glass och kolasåsen.
    2. Garnera ev med ört eller grön kvist.

     

    Ingredienser

    Friterad bao bun

    • 4 st bao bun
    • 0,5 dl strösosker
    • 0,5 tsk malen ceylonkanel
    • svartpeppar
    • neutral olja till fritering

    Citron- och misokola

    • 2,5 dl vispgrädde
    • 0,5 dl mjölk 3%
    • 1 dl strösocker
    • 2 msk citronpure eller citronjuice
    • 1 tsk citronzest
    • 2 tsk flingsalt
    • 1 msk vit miso
    • 20 g smör

    Vid servering

    • Vaniljglass av god kvalitet

    Produkter i Friterad bao bun med citron- och misokolasås

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”