Friterad bao bun
- Blanda sockret med kanel. Gå i med ett par varv svartpeppar från kvarnen.
- Värm olja till 180°C
- Fritera bao bunsen till ljust brun färg. Pass upp med tiden, går de för länge blir de väldigt torra.
- Vänd de nyfriterade bunsen i kryddsockret.
Citron- och misokola
- Koka blanda samtliga ingredienser utom salt, miso och smör i en tjockbottnad kastrull och koka till 107°C.
- Tillsätt salt, miso och smör.
Vid servering
- Fyll ljumna bao buns med glass och kolasåsen.
- Garnera ev med ört eller grön kvist.
Ingredienser
Friterad bao bun
- 4 st bao bun
- 0,5 dl strösosker
- 0,5 tsk malen ceylonkanel
- svartpeppar
- neutral olja till fritering
Citron- och misokola
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl mjölk 3%
- 1 dl strösocker
- 2 msk citronpure eller citronjuice
- 1 tsk citronzest
- 2 tsk flingsalt
- 1 msk vit miso
- 20 g smör
Vid servering
- Vaniljglass av god kvalitet
Produkter i Friterad bao bun med citron- och misokolasås
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”