- Öppna musslan och lägg hela innehållet i isvatten. Tvätta väl och ta ur den vita musslan. Skär eller klipp loss romsäcken och lägg tillbaka den i vattnet. Lägg slaget i en skål och skölj under rinnande vatten i någon minut.
- Låt det sköljda slaget svettas i en varm kastrull i några minuter. Tillsätt grädde och koka upp. Låt reducera till en tredjedel och sila av. Smaka av med salt, peppar och citron.
- Skär musslan och romsäcken i tunna skivor, värm upp neutral olja i en kastrull och låt musslan och romsäcken hastig doppas i oljan. Några sekunder räcker. Lyft ur musslorna och servera i skalet av musslan
- Skumma upp såsen med en stavmixer, lägg skummet över musslan, toppa med hackade alger.
Ingredienser
Naturell, allt från pilgrimsmusslan
- 4 pilgrimsmusslor
- 3 dl grädde
- 0,5 dl citronjuice
- 2 dl neutral olja