Bräss: Koka upp grönsakerna och rikligt med salt i en kastrull. Pochera brässen i 10 min och kyl i isvatten. Plocka rent brässen från hinnor. Kräm: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka aprikoserna mjuka och mixa slät. Kyl ner. Panering: Vänd runt brässen i aprikoskrämen, dubbelpanera sedan i mjölet därefter i vispat ägg och sist panko samt hasselnötter. Fritera till gyllenbruna. Mos: Koka upp aprikos, lök och curry. Mixa och vänd i ärtor. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och koriander.
Ingredienser
Brässen
- 400 g kalvbräss
- 2 morötter, tärnade
- 3 vitlöksklyftor
- 10 g timjan
- 2 gula lökar, tärnad
- salt
Aprikoskräm
- 100 g aprikos, torkade
- 1 krm curry
- salt
- 2 dl vatten
Panering
- 1 dl mjöl
- 1 dl panko
- 100 g Piemonte hasselnötter, krossade
- 1 ägg
- friteringsfett
Grönärtsmos
- 50 g aprikoser, torkade och hackade
- 2 st schalottenlökar, hackade
- 200 g gröna ärtor
- 2 krm curry