- Värm upp en neutral frityrolja i en kastrull med tjock botten (ha lock tillgängligt), oljan ska upp i 180 grader.
- Torka av fetaosten och dela den ev. i 2 bitar. Doppa fetaosten först i mjöl (borsta bort överflödigt) sedan i lätt uppvispat ägg och sist i rikligt med panko.
- Lägg försiktigt ner osten i den heta oljan och låt fritera tills den är gyllne på undersidan – vänd och fritera andra sidan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Koka upp honungen med chilin och lått puttra på låg värme i några minuter.
- Servera den varma, krispiga osten med säsongens bär (t.ex. tunt skurna jordgubbar), frukter och örter.
Ingredienser
- 400 g fetaost av god kvalité
- 0,5 dl majsmjöl
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1–2 ägg
- 3 dl glutenfri panko
- 5 dl neutral frityrolja
- 2 dl flytande honung
- 1 röd chili – medelstark
- Frukt, bär och örter till servering
Produkter i Friterad, pankopanerad fetaost med chilihonung serveras ört- och jordgubbssallad
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”