Friterad, pankopanerad fetaost med chilihonung serveras ört- och jordgubbssallad

    Av Matlagerskan

    1. Värm upp en neutral frityrolja i en kastrull med tjock botten (ha lock tillgängligt), oljan ska upp i 180 grader.
    2. Torka av fetaosten och dela den ev. i 2 bitar. Doppa fetaosten först i mjöl (borsta bort överflödigt) sedan i lätt uppvispat ägg och sist i rikligt med panko.
    3. Lägg försiktigt ner osten i den heta oljan och låt fritera tills den är gyllne på undersidan – vänd och fritera andra sidan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Koka upp honungen med chilin och lått puttra på låg värme i några minuter.
    5. Servera den varma, krispiga osten med säsongens bär (t.ex. tunt skurna jordgubbar), frukter och örter.

    Ingredienser

    • 400 g fetaost av god kvalité
    • 0,5 dl majsmjöl
    • 2 krm nymalen svartpeppar
    • 1–2 ägg
    • 3 dl glutenfri panko
    • 5 dl neutral frityrolja
    • 2 dl flytande honung
    • 1 röd chili – medelstark
    • Frukt, bär och örter till servering

    Produkter i Friterad, pankopanerad fetaost med chilihonung serveras ört- och jordgubbssallad

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”