Vegansk hallonmaräng

    Av Werners Gourmetservice

    Med trehalose och potatowhip från Sosa kan du göra god maräng som är helt växtbaserad. Trehalose framställs av tapioka, stärkelse som utvinns ur cassavarot och potatowhip är potatisprotein.

    1. Blanda hallonpurén med potatowhip och vispa i köksmaskin.
    2. Tillsätt trehalose och strösocker i omgångar under vispningen för att skapa stabilt skum (på samma sätt som när du gör fransk maräng).
    3. Spritsa ut marängen på silikonmattor och pudra över med Sosa hallonpulver. (funkar att mortla och sila frystorkat halloncrisp)
    4. Torka sedan i 50 grader över natt.

    Ingredienser

    • 250 g hallonpuré, Sicoly
    • 10 g potatowhip, Sosa
    • 30 g trehalose, Sosa
    • 40 g strösocker
    • hallonpulver från Sosa att pudra över