- Risotto Svetta schalottenlöken och riset i smöret på medelvärme i en kastrull. Slå på vinet, rör om och koka några minuter. Tillsätt buljongen i omgångar och sjud riset försiktigt. När riset är färdigt, tag av kastrullen från värmen och rör i osten samt krydda med salt och peppar. Slå upp riset på en plåt och låt svalna.
- Panering Rulla riset till små kroketter. Dubbelpanera risbollarna och fritera sedan i druvkärnsoljan 175°C.
- Majonnäs Vispa ihop dijonsenap, äggula, Champagnevinäger samt kryddor. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med tryffelolja och färsk tryffel. Vid servering riv över färsk tryffel.
Ingredienser
Risotto
- 1 msk smör
- 2 schalottenlökar, fint hackade
- 200 g Carnaroliris
- 2 dl vitt vin
- 2 dl kycklingbuljong, rostad
- 70 g parmesanost, riven
- salt och peppar
Panering
- mjöl
- ägg
- ströbröd
- friteringsolja – druvkärnsolja
Tryffelmajonnäs
- 14 g dijonsenap
- 280 g äggula
- 70 g Champagnevinäger
- 280 g rapsolja
- 25 g tryffelolja
- 100 g riven färsk tryffel + till servering
- salt och peppar