Jordgubbsmacarons

    Av Mette Wall

    Dryckestips Kombineras med fördel med ett sött vitt vin men med mycket fräschör. Exempelvis Moscato d’Asti, Massolino, Piemonte, Italien. Artikelnr på systembolaget 36022.

    1. Macarons: Blanda alla ingredienser och kör slätt i Robot Coupe.
    2. Maräng: Koka socker och vatten till 118°C. Slå sockerlagen över äggvitan och vispa marängen luftig och kall. Blanda ihop marängen med mandelsmeten, lite i taget tills den är helt homogen. Spritsa ut på bakplåtspapper med en 8 mm rund tyll ca 3 cm i diameter. Låt ”torka” ca 10 minuter innan de bakas på 155°C i ca 10-15 minuter. De ska precis släppa från pappret. Lägg i frys över natten.
    3. Ganache: Koka upp grädden och honung.Slå över chokladen och blanda. Tillsätt frystorkade jordgubbar och mixa slätt med stavmixer. Plasta tätt och låt stå i rumstemperatur över natten.
    4. Montera dagen efter, dofta med jordgubbspulver på båda sidorna.

    Ingredienser

    Macarons

    • 450 g siktat mandelmjöl
    • 500 g florsocker
    • 50 g frystorkade jordgubbar Sosa (pulveriserat och siktat)
    • 175 g äggvita

    Italiensk maräng

    • 500 g socker
    • 125 g vatten
    • 180 g lättvispad äggvita

    Ganache

    • 175 g vispgrädde
    • 25 g flytande honung
    • 250 g ljus choklad
    • 50 g frystorkade jordgubbar Sosa