- Macarons: Blanda alla ingredienser och kör slätt i Robot Coupe.
- Maräng: Koka socker och vatten till 118°C. Slå sockerlagen över äggvitan och vispa marängen luftig och kall. Blanda ihop marängen med mandelsmeten, lite i taget tills den är helt homogen. Spritsa ut på bakplåtspapper med en 8 mm rund tyll ca 3 cm i diameter. Låt ”torka” ca 10 minuter innan de bakas på 155°C i ca 10-15 minuter. De ska precis släppa från pappret. Lägg i frys över natten.
- Ganache: Koka upp grädden och honung.Slå över chokladen och blanda. Tillsätt frystorkade jordgubbar och mixa slätt med stavmixer. Plasta tätt och låt stå i rumstemperatur över natten.
- Montera dagen efter, dofta med jordgubbspulver på båda sidorna.
Ingredienser
Macarons
- 450 g siktat mandelmjöl
- 500 g florsocker
- 50 g frystorkade jordgubbar Sosa (pulveriserat och siktat)
- 175 g äggvita
Italiensk maräng
- 500 g socker
- 125 g vatten
- 180 g lättvispad äggvita
Ganache
- 175 g vispgrädde
- 25 g flytande honung
- 250 g ljus choklad
- 50 g frystorkade jordgubbar Sosa