Gazpacho med selleriskruvar

    Av Matlagerskan

    1. Selleriskruvar: Sätt ugnen på 225 grader. Skär 2 cm breda strimlor av smördegen, pensla med uppvispat ägg och strö på sellerisalt och flingsalt. Vrid degstrimlorna till skruvar och lägg på en plåt med papper. Grädda i ugnen ca 10–15 minuter till fin färg.
    2. Gazpacho: Skär ner grönsakerna i mindre bitar och mixa tillsammans med burktomaterna till en ganska jämn soppa (välj själv om du vill ha en grövre eller jämnare struktur på soppan). Mixa citron, chili, vitlök, vinäger, salt, sellerisalt samt olivolja för sig och smaksätt sedan grönsakssoppan till önskad styrka med mixen. Servera väl kyld ihop med selleriskruvarna.

    Ingredienser

    Selleriskruvar

    • 1 frp smördeg
    • 1 st ägg
    • sellerisalt
    • flingsalt

    Gazpacho

    • 1 st röd paprika
    • 0,5 st gurka
    • 1 st liten gul lök
    • 2 st selleristjälkar
    • 200 g hela körsbärstomater på burk
    • 1 st citron – juicen
    • 1 st liten chilifrukt
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1 msk sherryvinäger
    • 0,5 tsk salt
    • 2 tsk sellerisalt
    • 2 msk god olivolja