Maräng:
- Vispa och blanda socker, äggvita, salt och vinäger över vattenbad tills sockret löst sig.
 - Vispa sedan det till maräng i vispmaskin.
 - Vänd sedan i stärkelse.
 - Spritsa och strö kokosrisp.
 - Baka av på 100°C i ca 45 min beroende på storlek.
 
Lättvispad grädde:
- Blanda ihop sockret och vaniljfrön i en bunke.
 - Häll i grädde och crème fraiche.
 - Vispa tills den håller ihop och lägg på spritspåse.
 
Citroncurd:
- Blötlägg gelatinet i vattnet.
 - Koka upp socker och citronpuré.
 - Häll på vätskan över äggen. Vispa.
 - Sjud upp vätska till 85°C, gå i med gelatin.
 - Mixa och sila.
 - Gå i med smöret och syltade skalen.
 - Mixa igen med stavmixer. Kyl.
 
Kokosganache:
- Koka upp kokospuré, salt och glykos.
 - Häll den över chokladen.
 - Låt stå och smälta i någon minut.
 - Mixa och kyl.
 - Dag 2 lägg på spritspåse.
 
Citrongelé:
- Blötlägg gelatinet.
 - Koka vatten med agar, socker under någon minut.
 - Smält gelatinet i agar vattnet.
 - Gå i med citron.
 - Gjut upp tunt på lätt oljad plåt.
 - När den är satt så stansa ut ringar.
 
Montering:
- Spritsa ut ganache, grädde, curd på marängen.
 - Toppa med timjan och choklad.
 - Avsluta med gelén.
 
Ingredienser
Maräng:
- 100 g socker
 - 50 g äggvita
 - 2 g vinäger
 - 2 g majsstärkelser
 - 1 g salt
 - kokosrisp
 
Lättvispad grädde:
- 200 g grädde 40%
 - 150 g crème fraiche
 - 1/4 st vaniljstång - urskrapad
 - 50 g florsocker
 
Citroncurd:
- 100 g citronpuré, Sicoly
 - 100 g ägg
 - 100 g socker
 - 70 g smör
 - 1 g salt
 - 1 g gelatinpulver
 - 5 g vatten till gelatin
 - 30 g syltad citronskal - hackade
 
Kokosganache:
- 100 g Vit choklad Opalys 33%, Valrhona
 - 20 g yuzu inspiration, Valrhona
 - 100 g kokospuré, Sicoly
 - 20 g torr glykos
 - 1 g salt
 
Citrongelé:
- 1,5 g agar-agar, Sosa
 - 100 g vatten
 - 150 g citronpuré, Sicoly
 - 25 g socker
 - 1,5 g gelatinpulver
 - 7,5 g vatten
 
Övrigt:
- Plockad citrontimjan.
 - Otempad vit choklad som är spritsad på kall plåt.
 
Produkter i Pavlova med citron och kokos
 Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”