Pavlova med citron och kokos

    Av Fredrik Borgskog

    Ljuvlig pavlova med kokos och citron.

    Maräng:

    1. Vispa och blanda socker, äggvita, salt och vinäger över vattenbad tills sockret löst sig.
    2. Vispa sedan det till maräng i vispmaskin.
    3. Vänd sedan i stärkelse.
    4. Spritsa och strö kokosrisp.
    5. Baka av på 100°C i ca 45 min beroende på storlek.

    Lättvispad grädde:

    1. Blanda ihop sockret och vaniljfrön i en bunke.
    2. Häll i grädde och crème fraiche.
    3. Vispa tills den håller ihop och lägg på spritspåse.

    Citroncurd:

    1. Blötlägg gelatinet i vattnet.
    2. Koka upp socker och citronpuré.
    3. Häll på vätskan över äggen. Vispa.
    4. Sjud upp vätska till 85°C, gå i med gelatin.
    5. Mixa och sila.
    6. Gå i med smöret och syltade skalen.
    7. Mixa igen med stavmixer. Kyl.

    Kokosganache:

    1. Koka upp kokospuré, salt och glykos.
    2. Häll den över chokladen.
    3. Låt stå och smälta i någon minut.
    4. Mixa och kyl.
    5. Dag 2 lägg på spritspåse.

    Citrongelé:

    1. Blötlägg gelatinet.
    2. Koka vatten med agar, socker under någon minut.
    3. Smält gelatinet i agar vattnet.
    4. Gå i med citron.
    5. Gjut upp tunt på lätt oljad plåt.
    6. När den är satt så stansa ut ringar.

    Montering:

    1. Spritsa ut ganache, grädde, curd på marängen.
    2. Toppa med timjan och choklad.
    3. Avsluta med gelén.

    Ingredienser

    Maräng:

    • 100 g socker
    • 50 g äggvita
    • 2 g vinäger
    • 2 g majsstärkelser
    • 1 g salt
    • kokosrisp

    Lättvispad grädde:

    • 200 g grädde 40%
    • 150 g crème fraiche
    • 1/4 st vaniljstång - urskrapad
    • 50 g florsocker

    Citroncurd:

    • 100 g citronpuré, Sicoly
    • 100 g ägg
    • 100 g socker
    • 70 g smör
    • 1 g salt
    • 1 g gelatinpulver
    • 5 g vatten till gelatin
    • 30 g syltad citronskal - hackade

    Kokosganache:

    • 100 g Vit choklad Opalys 33%, Valrhona
    • 20 g yuzu inspiration, Valrhona
    • 100 g kokospuré, Sicoly
    • 20 g torr glykos
    • 1 g salt

    Citrongelé:

    • 1,5 g agar-agar, Sosa
    • 100 g vatten
    • 150 g citronpuré, Sicoly
    • 25 g socker
    • 1,5 g gelatinpulver
    • 7,5 g vatten

    Övrigt:

    • Plockad citrontimjan.
    • Otempad vit choklad som är spritsad på kall plåt.

    Produkter i Pavlova med citron och kokos

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”