- Pistasch duchesse: Vispa de rumstempererade äggen, äggulan och socker till full volym. Vänd ned övriga ingredienser. Fyll ¾ i en anslagsring. Baka och vänd som vanligt anslag.
- Pistasch gelato: Mixa de torra ingredienserna med 10% av mjölken och pistaschcrème till en slät bas. Tillsätt resterande mjölk och grädde. Pastörisera till 84°C och kyl ner snabbt. Låt stå i 4 timmar eller över natten i kyl. Frys i glassmaskin. Fodra din silikonform ca 2 cm med pistasch gelato och chockfrys.
- Choklad gelato: Beredning: Se Pistasch gelato. Efter gelaton är körd I glassfrysaren, ta ut din form från frysen och fyll upp med choklad gelato. Avsluta med en pistasch duchessebotten. Frys igen. Ta ur gelaton ur formen och spraya med 50% mörk choklad och 50% kakaosmör.
Ingredienser
Pistasch duchesse
- 600 g ägg
- 75 g äggula
- 345 g socker
- 345 g mjöl
- 60 g florsocker
- 60 g pistaschmjöl
Pistasch gelato
- 1030 g mjölk
- 65 g grädde
- 115 g äggula
- 240 g socker
- 30 g torrglykos, Sosa
- 150 g Procrema, Sosa
- 90 g pistaschcrème
Choklad gelato
- 1030 g mjölk
- 165 g grädde
- 255 g socker
- 35 g Dextrose, Sosa
- 90 g kakao, Valrhona
- 150 g Procrema, Sosa