- Sorbet Skala och kärna ur gurkan. Tärna fint. Blötlägg gelatinet och smält sedan ner i sockerlagen som blandats med gin och balansera med lime. Lägg gurkan i en pacojet-behållare. Slå på lagen och frys i 24 tim. Vid servering kör i Paco jet.
- Pannacotta Blötlägg gelatinet. Koka upp grädde och saft. Smält ner gelatinet och gjut i valfri form.
- Kaka Smält smöret och låt svalna. Vispa upp ägg och socker poröst. Blanda ner grädde, citronsaft, zest oh smör. Vänd ner bakpulver och vetemjöl. Baka av på 175°C i ca 30 minuter.
- Crème Koka upp lime, sockerlag och agar agar. Kyl ned och mixa sedan till en slät crème.
- Choklad Hacka chokladen. Koka upp socker och vatten till 142°C. Ta av från värmen. Vispa ner chokladen, vispa tills den kristalliceras och blir smulor.
Ingredienser
Sorbet
- till 1 paco jet-behållare
- 1 gurka (fyll en paco jet burk)
- 1 st gelatinblad
- ca 3 dl sockerlag 50/50
- 2,5 cl gin
- pressad lime
Pannacotta
- 2,5 st gelatinblad
- 2 dl grädde
- 2 dl fläderkoncentrat gjord på frysta blommor
Citronkaka
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 160 g socker
- 50 g grädde
- 4 msk citron, saft
- 1 st citron, zest
- 2 tsk bakpulver
- 210 g vetemjöl
Limecrème
- 150 g lime, saft
- 150 g sockerlag 50/50
- 4 g agar-agar Sosa
Stekt vit choklad
- 100 g Ivoire 35% Valrhona
- 50 g vatten
- 110 g socker