Bakad citronkräm
- Blanda ägg och socker med en visp och tillsätt citronsaft och zest. Mixa i grädden och låt smeten dra över natten.
- Dagen efter silar du smeten och bakar krämen i formar eller glas på 95 grader i ca 40-60 minuter. Fyll glasen till hälften. Smeten sätter sig, som en brulé. Låt citronkrämen svalna helt i kylen.
Gräddfilspannacotta
- Blötlägg gelatinet. Koka upp grädde med socker, ta kastrullen av värmen när sockret löst sig.
- Tillsätt gelatinet när och mixa i gräddfilen och citronsyran. Häll gräddfilspannacottan på den kalla citronkrämen och ställ glaset i kylen.
Havreströssel
Blanda ingredienserna i en matberedare. Fördela sedan strösslet jämnt på en plåt och baka i ugnen på 180oC i ca 10 min.
Servering
Skär hallon i halvor och lägg ovanpå gräddfilspannacottan, strö havreströsslet på toppen av hallonen.
Ingredienser
Bakad citronkräm
- 9 ägg
- 5 citroner
- 450 g socker
- 300 g grädde
Gräddfilspannacotta
- 375 g grädde
- 125 g socker
- 3.75 gelatinblad
- 375 g gräddfil
- 2.5 g citronsyra
Havreströssel
- 85 g strösocker
- 65 g smör
- 30 g havregryn
- 70 g vetemjöl
- 0.5 vaniljstång
Servering
- färska hallon