Vitvinsås med gräslök och caviar

    Av Øyvind Hjelle

    Mångsidig sås som passar alla typer av fisk och skaldjur.

    1. Stek löken i smöret.
    2. Tillsätt vitt vin och vitvinsvinäger och koka ned till 50%.
    3. Tillsätt Salsus fiskbuljong och grädde. Koka ned 50%.
    4. Rör i smöret, red med maizena och krydda med salt och citronsaft.
    5. Rör i avruga caviar och finhackad gräslök i såsen vid servering.

    Cirka 2,5 dl färdig sås.

    Ingredienser

    • 50 g smör
    • 1 schalottenlök
    • 1,5 dl vitt vin
    • 3 msk vitvinsvinäger
    • 2 dl fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 50 g smör
    • 2 msk avruga caviar
    • 4 msk gräslök
    • Salt, maizena och citronsaft