Gravad lax
- Blanda samtliga ingredienser till gravblandningen.
- Fördela blandningen jämt över laxen.
- Vacca fisken och låt ligga i 2 – 3 dagar.
Kräftolja
- Fräs lök och vitlök och nedskuren paprika i liten del av rapsoljan.
- Tillsätt vin och reducera till hälften.
- Tillsätt fond och resterande olja och låt sjuda i ca 30 min.
- Sila genom finmaskig sil 2 ggr och smaka av med salt och schalottenlöksvinäger.
Vinägerlök
- Blanda lök och vinäger.
- Smaka av med salt och socker.
Vid servering
- Skär laxen i fina skivor.
- Presentera laxen tillsammans med kräftolja och toppa med vinägerlök och ört.
Ingredienser
Gravad lax
- 600 g lax
- 20 g salt
- 30 g socker
- 1 msk gochugaru
- 1 msk citronzest
- 0,5 msk fermenterad kampotpeppar, krossad
Kräftolja
- 2 dl kräftfond
- 1 st rostad paprika, skalad
- 0,5 dl rapsolja kallpressad
- 1 dl vitt vin
- 2 st schalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- salt
- schalottenlöksvinäger
Vinägerlök
- 1 dl schalottenlök finhackad
- 0,5 dl chardonnayvinäger
- salt
- socker
Produkter i Gravad lax med gochugaru och fermenterad kampot, kräftolja och vinägerlök
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”