Grillad lökmajonnäs

    Av Magnus Wallin

    Skär bort det fula vid roten på löken, men behåll skalet och dela de på längden. Värm upp en grillpanna och lägg i lökhalvorna. Grilla lökhalvorna tills de blir brända på båda sidor och helt tillagade. Mixa sönder löken med oljan och sila därefter oljan genom en chinoise, spara lökmixen för smaksättning. Vispa upp äggula, dijonsenap och schalottenlöksvinäger. Tillsätt oljan droppvis tills det tjocknar och häll därefter i oljan i en jämn stråle under konstant vispning. Smaka av majonnäsen med salt, tabasco och den mixade löken.

    Ingredienser

    • 5 bananschalottenlökar
    • 6 dl kravmärkt neutral kallpressad rapsolja
    • 3 ekologiska äggulor
    • 1 msk ekologisk dijonsenap
    • 1 msk schalottenlöksvinäger
    • salt
    • tabasco