Salt karamell med wasabirostad sesam

    Av Jolla och Grebo Togan

    1. Gör karamell på socker och glukos. Tillsätt kokande grädde, smör och salt. Låt svalna något, slå sedan karamellsåsen över chokladen och rör till en smidig ganache. Gjut i en ram och låt stelna till nästa dag.
    2. Skär i passande bitar, doppa i tempererad Andoa mörk 70% och strö på rikligt med sesamfrö. PS! Fantastiskt gott till rökig whisky.

    Ingredienser

    • 40 g eko socker
    • 40 g glukos, Sosa
    • 150 g eko Andoa mörk 70%, Valrhona
    • 450 g eko Andoa mjölk 39%, Valrhona
    • 65 g eko smör
    • 12 g havssalt Læsø
    • 400 g eko grädde

    • Andoa mörk 70% till doppningen
    • wasabirostade sesamfrön