Grillad macka med puylinscrème och halloumi

    Av Kristin Åhlander

    En grillad brödskiva med mustig, syrlig linsröra på våra finaste puylinser och grillad halloumi. Lite primörer på toppen gör mackan extra krispig.

    Puylinscrème

    1. Koka linserna.
    2. Mixa linser olivolja och schalottenlök.
    3. Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.

    Macka

    1. Skär primörerna med mandolin eller potatisskalare, vänd dem i några droppar olivolja och lite citron.
    2. Skiva bröd och grilla på grillen.
    3. Grilla halloumin.
    4. Bred på puylinskräm på brödet, lägg på halloumin.
    5. Lägg sedan på primörerna.

    Ingredienser

    Puylinscrème

    • 200 g puylinser kokta
    • 1 st schalottenlök
    • 1 liten citron
    • ½ dl olivolja, Montfrin
    • Läsösalt
    • Peppar

    Macka

    • Skivat bröd, t.ex Levain eller baguette
    • Halloumi skivad
    • Primörer t.ex sparris morot rädisa fänkål lök
    • Puylinscrème