- Koka pastan efter anvisningar på paketet.
- Om du har levande havskräftor stick dem i huvudet och ta av stjärten. Snitta stjärten och vik ut den, behåll gärna skalet på. Fräs i olivolja med köttsidan nedåt. Lyft kräftorna ur pannan efter någon minut när de fått lite färg.
- Tärna fänkålen, skiva vitlök och blekselleri fint. Hacka gullöken fint. Fräs de skurna grönsakerna i olivolja. Låt sandmusslor och blåmusslor fräsa med i pannan efter någon minut. Slå över vitt vin och låt koka tills musslorna precis öppnat sig, täck gärna pannan med ett lock. Lyft upp musslorna ur pannan med en hålslev och ställ åt sidan. Öka temperaturen i pannan. Tillsätt krossad tomat och tomatpuré. Smaka av tomatsåsen med olivolja, flingsalt, socker och grovmalen svartpeppar. Titta igenom musslorna och släng de musslor som inte öppnat sig.
- Klyfta tomaterna och lägg i såsen, lägg tillbaka musslorna och rör runt. Låt musslorna få ett snabbt uppkok och stäng av värmen. Lägg kräftstjärtarna i såsen och låt dem få lite värme. Häll av pastan, lyft upp kräftorna igen och slå såsen över pastan och blanda ned basilikan. Servera med kräftorna på toppen!
Ingredienser
Linguine
- linguine
- 3 dl sandmusslor
- 2 dl små blåmusslor
- 8 små råa havskräftor (finns frysta)
- 1 burk krossad tomat
- 1 msk tomatpuré
- vinäger
- 0,25 fänkål
- 3 stänger blekselleri
- 1 gul lök
- 8 cocktail tomater
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl vitt vin
- olivolja av god sort
- 0,5 knippe knippe basilika
- 0,5 tsk socker
- 1 msk olivolja
- olivolja till stekning