Hasselnötsmajonnäs
- Blanda äggulor, senap, vinäger och droppa i druvkärnsolja samt hasselnötsoljan under vispning till en emulsion.
- Smaksätt med salt och peppar.
Rotselleri
- Gnid in rotsellerin i smör och Läsösalt. Rulla in sellerin i folie och lägg på grillen i lite svagare temp ca en timme, eller lägg in ugnen 200°C i 1 timme.
Montering
- Skiva rotsellerin, lägg majonnäsen i en spritspåse och spritsa över rotsellerin. Strö lite hackade hasselnötter och rosmarin över. Skiva lite parmesan på.
Ingredienser
Hasselnötsmajonnäs
- 2 äggulor
- 4 dl druvkärnsolja
- 1 msk dijonsenap, Werners
- 2 msk champagnevinäger
- 2 tsk hasselnötsolja
- Salt och peppar
Rotselleri
- 1 hel rotselleri
- 100 g hasselnötsmajonnäs
- 100 g hasselnötter, rostade från Piemonte
- 50 g parmesan
- Rosmarin, färsk