Grillad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och parmesan

    Av Kristin Åhlander

    Helgrillad rotselleri med krämig majonnäs, rostade hasselnötter med sälta från parmesanen.

    Hasselnötsmajonnäs

    1. Blanda äggulor, senap, vinäger och droppa i druvkärnsolja samt hasselnötsoljan under vispning till en emulsion.
    2. Smaksätt med salt och peppar.

    Rotselleri

    1. Gnid in rotsellerin i smör och Läsösalt. Rulla in sellerin i folie och lägg på grillen i lite svagare temp ca en timme, eller lägg in ugnen 200°C i 1 timme.

    Montering

    1. Skiva rotsellerin, lägg majonnäsen i en spritspåse och spritsa över rotsellerin. Strö lite hackade hasselnötter och rosmarin över. Skiva lite parmesan på.

    Ingredienser

    Hasselnötsmajonnäs

    • 2 äggulor
    • 4 dl druvkärnsolja
    • 1 msk dijonsenap, Werners
    • 2 msk champagnevinäger
    • 2 tsk hasselnötsolja
    • Salt och peppar

    Rotselleri

    • 1 hel rotselleri
    • 100 g hasselnötsmajonnäs
    • 100 g hasselnötter, rostade från Piemonte
    • 50 g parmesan
    • Rosmarin, färsk