- Pastej: Koka upp philadelphiaosten med grädden. Tillsätt äggen och häll det över chokladen, mixa smeten slät med stavmixer. Fyll upp smeten i silikonformar och baka på 95°C. Beroende på formstorlek tar det olika lång tid, men smeten skall sluta dallra. Kyl ner.
- Glass: Koka upp mjölk, socker och glukos. Tillsätt citronzesten och låt kallna helt. Tillsätt citronsaft i den kalla lagen. Sila och frys i pacojetbehållare. Kör i pacojet vid servering.
- Mandlar: Smält florsockret tillsammans med mandeln, rör hela tiden. När sockret smält och lagt sig som ett lager runt mandeln strö över flingsalt. Ta av från värmen låt vila cirka 1 minut. Tillsätt 1 dl florsocker och blanda. Häll upp mandlarna på en silipatmatta och separera dom från varandra.
Ingredienser
Caraibe chokladpastej
- 230 g philadelpiaost
- 200 g vispad grädde
- 385 g Caraibe 66%, Valrhona
- 2 st ägg
Citronglass
- 1 liter mjölk
- 250 g strösocker
- 100 g glukos, Sosa
- zest och saft av två citroner
Brända mandlar
- 250 g skalad hel mandel
- 3+1 dl florsocker
- flingsalt