Murkeltapenade
- Lägg murklorna i blöt några timmar.
 - Hacka murklor och vitlök och fräs i stekpanna. Låt svalna.
 - Mixa blandningen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
 
Tryffelbröd
- Skär brödet så att det blir ett rutigt mönster, inte enda ner.
 - Fräs båda löksorterna i olivolja och blanda sedan med brisure, parmesan oct och olivolja.
 - Peta ner röran i brödet och vira in det i folie. Lägg på grillen i ca 15 min.
 
Ingredienser
Murkeltapenade
- 2 dl murklor, torkade
 - 2 vitlöksklyftor
 - 100 g parmesanost, riven
 - 1 dl olivolja
 - 1 tsk champagnevinäger
 - Salt och peppar
 
Tryffelbröd
- Levain eller annat vitt bröd
 - 30 g tryffelbrisure, Himalaya
 - 2 st schalottenlök
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 2 msk olivolja, Sevilla
 - 200 g parmesanost
 - Tryffelolja, några droppar
 - Salt och peppar