Murkeltapenade
- Lägg murklorna i blöt några timmar.
- Hacka murklor och vitlök och fräs i stekpanna. Låt svalna.
- Mixa blandningen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Tryffelbröd
- Skär brödet så att det blir ett rutigt mönster, inte enda ner.
- Fräs båda löksorterna i olivolja och blanda sedan med brisure, parmesan oct och olivolja.
- Peta ner röran i brödet och vira in det i folie. Lägg på grillen i ca 15 min.
Ingredienser
Murkeltapenade
- 2 dl murklor, torkade
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g parmesanost, riven
- 1 dl olivolja
- 1 tsk champagnevinäger
- Salt och peppar
Tryffelbröd
- Levain eller annat vitt bröd
- 30 g tryffelbrisure, Himalaya
- 2 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja, Sevilla
- 200 g parmesanost
- Tryffelolja, några droppar
- Salt och peppar