Grillat tryffelbröd och murkeltapenade

    Av Kristin Åhlander

    Ljuvligt doftande bröd med krämig ost som doppas i en tapenade av murklor och schalottenlök.

    Murkeltapenade

    1. Lägg murklorna i blöt några timmar.
    2. Hacka murklor och vitlök och fräs i stekpanna. Låt svalna.
    3. Mixa blandningen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

    Tryffelbröd

    1. Skär brödet så att det blir ett rutigt mönster, inte enda ner.
    2. Fräs båda löksorterna i olivolja och blanda sedan med brisure, parmesan oct och olivolja.
    3. Peta ner röran i brödet och vira in det i folie. Lägg på grillen i ca 15 min.

     

    Ingredienser

    Murkeltapenade

    • 2 dl murklor, torkade
    • 2 vitlöksklyftor
    • 100 g parmesanost, riven
    • 1 dl olivolja
    • 1 tsk champagnevinäger
    • Salt och peppar

    Tryffelbröd

    • Levain eller annat vitt bröd
    • 30 g tryffelbrisure, Himalaya
    • 2 st schalottenlök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk olivolja, Sevilla
    • 200 g parmesanost
    • Tryffelolja, några droppar
    • Salt och peppar