- Mixa pilgrimsmussla med ägg och tillsätt salt, socker och grädde successivt. Ställ färsen kylt.
- Filea sjötungan så du har rena filéer.
- Skala räkorna och lägg i rader om 10 st. Hacka dill och riv citronskal.
- Placera fiskfiléerna i rader och bred ett tunt lager av fiskfärsen ovanpå vardera filé. Strö över hackad dill, socker och riven citron.
- Lägg räkorna varsamt på ena fisken och lägg ihop filéerna som en hamburgare. Linda fint i plastfilm och pochera i ångugn i ca 80 grader i 10-12 minuter. Har du ingen sådan fungerar ett vattenbad eller ställ in en form med hett vatten i botten av ugnen.
- Ta ut fisken och låt den vila 2 minuter innan den skäres upp och serveras varm.
Ingredienser
Sjötunga Farci
- 600 g sjötunga eller torskfilé
- 40 råa räkor
- 100 g pilgrimsmussla
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 1 citron
- 0,5 kruka dill