Grön couscoussallad med Moghrabieh

    Av Kristin Åhlander

    En vacker och god couscoussallad som blir extra matig med den stora couscousen. Grönsakerna kan varieras efter säsong och tillgång. God som den, på buffén eller som tillbehör.

    Metod

     

    1. Koka couscousen enligt anvisning och låt svalna.
    2. Hyvla grönsakerna fint med hjälp av en mandolin eller hacka i valfri storlek.
    3. Riv över citronzest, parmesanost, rucola och hackad dill.
    4. Blanda ihop vinägretten och vänd ner i salladen.
    5. Salta och peppra efter tycke och smak.
    6. Serveras som egen rätt, på buffén eller som tillbehör.

    Ingredienser

    • 3 dl stor couscous Moghrabieh
    • 1 st broccoli
    • ¼ st squash
    • 0,5 st gurka
    • 0,5 st fänkål
    • 2 st selleristjälkar
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 1 st grön chili
    • 40 g parmesanost
    • 50 g rucola
    • Ett knippe dill
    • 0,5 st citron, zest
    Vinägrett
    • 3 msk vit balsamvinäger, Werners Gourmetservice
    • 3 msk olivolja, Arbequina
    • Läsö havssalt
    • Peppar

    Produkter i Grön couscoussallad med Moghrabieh

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”