- Mousse: Blötlägg gelatinbladet. Koka snabbt ihop ärter med grädde, mixa slätt, smaka av med salt, blanda ner gelatinet, kyl ner. Häll upp i en gräddsifon, ladda med en patron.
- Lakrits: Blötlägg gelatinbladen. Smält lakritsen försiktigt i vatten, smaka av med salt. Blanda i gelatinbladen och kyl ner.
- Mjölk: Blötlägg gelatinbladen. Koka upp mjölken och blanda i gelatinbladen, kyl ner.
- Champagne: Blötlägg gelatinbladen. Koka ihop vitt vin, Champagnevinäger och strösocker. Blanda i gelatinbladen och kyl ner.
Ingredienser
Grönärtmousse
- ½ gelatinblad
- 500 g gröna ärter, frysta
- 1 liter vispgrädde
- salt
Lakritsgelé
- 1½ gelatinblad
- 200 g vatten
- 1/4 lakritsstång, krossad
- salt
Mjölkgelé
- 1½ gelatinblad
- 2 dl mjölk
Champagnegelé
- 1½ gelatinblad
- 1½ dl vitt vin
- ½ dl Champagnevinäger
- 1 tsk strösocker
Till servering
- Rostad marconamandel, hackad
- Några droppar mandelolja
- Skalade ärter
- Plockade ärtskott och dill
- Riven lakritsstång