Pressad sablé
- Smält Valrhona Inspiration Yuzu i micron.
- Blanda kaksmulor och rice krispies. Häll över Inspiration Yuzu och blanda tills blandningen är jämn.
- Skapa små bottnar med hjälp av stansar. Ställ kallt för att stelna
Waina Namelaka
- Blanda gelatinet med pulver och låt stå.
- Blanda sedan i gelatinmassan i mjölken och ge ett snabbt uppkok.
- Smält den vita chokladen i micron.
- Häll mjölken i 3 omgångar över chokladen och rör med hjälp av en slickepott.
- Mixa någon minut med stavmixer så att du skapar en fin glansig emulsion.
- Tillsätt grädden och mixa ytterligare en minut.
- Låt stå och kallna, gärna över natt.
Passionfruktsganache
- Värm mjölk och honung i en kastrull till minst 70 grader.
- Smält Valrhona Inspiration Passion i en bunke i micron.
- Häll över mjölken i 3 omgångar över chokladen med hjälp av en slickepott
- Mixa med stavmixer för en fin och glansig emulsion.
Ställ kallt för att kristallisera, gärna över natten.
Ingredienser
Pressed sablé
- 200 g kaksmulor
- 100 g Rice krispies
- 200 g Inspiration Yuzu Valrhona
Waina Namelaka
- 120 g mjölk 3%
- 200 g Waina 35% Valrhona
- 4 g gelatinpulver
- 20 g vatten
- 240 g grädde 36%
Passionfruktsganache
- 60 g mjölk 3%
- 10 g acacia honung
- 200g Inspiration Passion Valrhona