Krispig tarte med vit choklad och syrlig yuzu

    Av Kristin Åhlander

    En pressed sablé, gör denna bakelse krispig och spröd. Följt av en krämig chokladnamelaka och läcker yuzu.

    Pressad sablé

    1. Smält Valrhona Inspiration Yuzu i micron.
    2. Blanda kaksmulor och rice krispies. Häll över Inspiration Yuzu och blanda tills blandningen är jämn.
    3. Skapa små bottnar med hjälp av stansar. Ställ kallt för att stelna

    Waina Namelaka

    1. Blanda gelatinet med pulver och låt stå.
    2. Blanda sedan i gelatinmassan i mjölken och ge ett snabbt uppkok.
    3. Smält den vita chokladen i micron.
    4. Häll mjölken i 3 omgångar över chokladen och rör med hjälp av en slickepott.
    5. Mixa någon minut med stavmixer så att du skapar en fin glansig emulsion.
    6. Tillsätt grädden och mixa ytterligare en minut.
    7. Låt stå och kallna, gärna över natt.

    Passionfruktsganache

    1. Värm mjölk och honung i en kastrull till minst 70 grader.
    2. Smält Valrhona Inspiration Passion i en bunke i micron.
    3. Häll över mjölken i 3 omgångar över chokladen med hjälp av en slickepott
    4. Mixa med stavmixer för en fin och glansig emulsion.

      Ställ kallt för att kristallisera, gärna över natten.

    Ingredienser

    Pressed sablé

    • 200 g kaksmulor
    • 100 g Rice krispies
    • 200 g Inspiration Yuzu Valrhona

    Waina Namelaka

    • 120 g mjölk 3%
    • 200 g Waina 35% Valrhona
    • 4 g gelatinpulver
    • 20 g vatten
    • 240 g grädde 36%

    Passionfruktsganache

    • 60 g mjölk 3%
    • 10 g acacia honung
    • 200g Inspiration Passion Valrhona