Guanaja ganache

    Av Werners Gourmetservice

    Dryckestips! Denna guanaja ganache kombineras med fördel till ett vin med tydlig mognad med integrerad låg sötma och tydligt knäckiga toner samt inslag av torkad frukt. Exempelvis Domaine Riveyrac Rivesaltes 1965. Det här receptet är gjort av Jesper Johansson, utbildningsansvarig på Werners Gourmetservice.

    Blanda vispgrädden med honungen i en kastrull och koka upp. Halvsmält chokladen i mikrovågsugn. Häll den varma honungsgrädden över chokladen i tre omgångar och rör om med en slickepott för att skapa en elastisk emulsion. Kontrollera temperaturen på ganachen, den skall vara mellan 35-40°C. Tärna smöret och mixa ner det i ganachen utan att tillför luft. Fyll ganachen i tarteskal och låt stelna.

    Ingredienser

    Guanaja ganache

    • 280 g vispgrädde 40%
    • 48 g honung
    • 228 g Guanaja 70%, Valrhona
    • 48 g smör, rumstemperatur