- Häll upp 500 g rostade hasselnötter på en plåt och lägg dom i frysen 1 h.
- Förbered Confit kit och häll i de kylda nötterna.
- Häll upp den första delen tempererad choklad i en spritspåse och addera i en tunn stråle i tunnan. Låt nötterna omfamnas av chokladen så att de blir jämnt täckta och börjar bli runda.
- Addera sedan den andra delen choklad med samma metod och smaksätt med lakritspulver samt salmiaksalt. Om du känner att du vill ha mer eller mindre smak så går det helt enkelt att addera eller minimera.
- Låt nötterna bli helt runda och släta.
- Lägg sedan på ett sista lager med kakaosmöret och låt de cirkulera i tunnan tills de blir runda och uppnår glans.
Ingredienser
Orelys dragering
- 500 g hasselnötter rostade
- 400 g tempererad choklad Valrhona Orelys 35%
- 400 g tempererad choklad Valrhona Orelys 35%
- 80 g färgat kakaosmör (Färga med svart pulverfärg från Sosa)
- 10 g lakritspulver
- 5 g salmiaksalt