Hallon- och rabarbersorbet:
1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en kastrull.
3. Stav mixa sedan allt.
4. Sjud upp till 75°C.
5. Kyl. Låt svälla i kyl.
6. Kör i maskinen.
Havrekaka:
1. Blanda ihop alla ingredienser.
2. Väg upp 10g styck.
3. Baka på 180°C i ca 10 min.
Montering:
1. Dela ner hallon och blanda upp med hallonpuré. Lägg en liten sked av hallonen i tallrik.
2. Lägg på havrekaka uppepå hallonen.
3. Sedan en sked med havregurt.
4. Pudra med hallonpulver.
5. Ägga upp sorbet och lägg i mitten.
6. Toppa med isad rabarber, hallon, rosenkrisp och rosenblad.
Ingredienser
ca 20 portioner Hallon- och rabarbersorbet:
- 255 g vatten
- 170 g socker
- 50 g torrglykos, Sosa
- 20g dextrose, Sosa
- 3 g procrema 5 bio, Sosa
- 3 g natur emul, Sosa
- 50 g citronjuice, Sicoly
- 225 g hallonpuré, Sicoly
- 225 g rabarberpuré, Sicoly
Havrekaka:
- 60 g växbaserat smör
- 45 g socker
- 2 g bikarbonat
- 80 g havregryn
- 1 g salt
Övrigt:
- Hallon
- Rabarber (hyvlade och isade)
- Rosenblad
- Torkad hallonpulver, Sosa
- Havregurt (smaka upp med citronjuice och minus 8 vinäger-harvest)
- Roskrisp, Sosa
- Hallonpuré, Sosa
Produkter i Hallon- och rabarberdessert, växtbaserad
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”