Hallon- och rabarberdessert, växtbaserad

    Av Fredrik Borgskog

    Växtbaserad, frisk och fräsch dessert med hallon och rabarber.

    Hallon- och rabarbersorbet: 

    1. Blanda de torra ingredienserna.  

    2. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en kastrull. 

    3. Stav mixa sedan allt.  

    4. Sjud upp till 75°C. 

    5. Kyl. Låt svälla i kyl. 

    6. Kör i maskinen. 

    Havrekaka: 

    1. Blanda ihop alla ingredienser. 

    2. Väg upp 10g styck. 

    3. Baka på 180°C i ca 10 min. 

    Montering:  

    1. Dela ner hallon och blanda upp med hallonpuré. Lägg en liten sked av hallonen i tallrik. 

    2. Lägg på havrekaka uppepå hallonen.  

    3. Sedan en sked med havregurt.  

    4. Pudra med hallonpulver. 

    5. Ägga upp sorbet och lägg i mitten. 

    6. Toppa med isad rabarber, hallon, rosenkrisp och rosenblad. 

    Ingredienser

    ca 20 portioner Hallon- och rabarbersorbet:

    • 255 g vatten 
    • 170 g socker 
    • 50 g torrglykos, Sosa
    • 20g dextrose, Sosa 
    • 3 g procrema 5 bio, Sosa 
    • 3 g natur emul, Sosa 
    • 50 g citronjuice, Sicoly
    • 225 g hallonpuré, Sicoly 
    • 225 g rabarberpuré, Sicoly

    Havrekaka: 

    • 60 g växbaserat smör 
    • 45 g socker 
    • 2 g bikarbonat 
    • 80 g havregryn 
    • 1 g salt 

    Övrigt: 

    • Hallon 
    • Rabarber (hyvlade och isade) 
    • Rosenblad 
    • Torkad hallonpulver, Sosa
    • Havregurt (smaka upp med citronjuice och minus 8 vinäger-harvest) 
    • Roskrisp, Sosa 
    • Hallonpuré, Sosa 

    Produkter i Hallon- och rabarberdessert, växtbaserad

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”