- Halloncurd: Koka upp puré och socker. Vispa upp ägg och resten av sockret och värm allt till 81°C. Lägg i gelatinet. Mixa i kallt tärnat smör.
- Vispad vaniljpannacotta: Koka upp grädde, citron, socker och vanilj. Låt dra 10 min lägg sedan i gelatin att smälta. Sila, plasta och kyl över natt. Vispas upp dagen efter.
- Montering: Fyll tartlettskal med curden och ställ i kyl. Vispa upp pannacottan och lägg en vacker kula på curden. Går bra att förvara i frys. Servera med dragerade frystorkade hallon, örter och färska hallon.
Ingredienser
Halloncurd
- 200 g ekologisk hallonpuré, Sicoly
- 150 g socker
- 300 g ägg
- 150 g socker
- 2 blad gelatin, blötlagt
- 200 g osaltat smör
Vispad vaniljpannacotta
- 900 g grädde
- saften av en citron
- 150 g socker
- 1 vaniljstång, Tahiti
- 3 blad gelatin, blötlagt
- 20 st tartlettskal