Halloumi- och nektarinsallad med Moghrabieh-couscous (pärlcouscous) och citrusdressing

    Av Matlagerskan

    En färgglad sallad med somriga smaker. Moghrabieh-couscous, även kallad pärlcouscous, har storleken som en ärta, och är ett utmärkt alternativ till pasta.

    1. Koka couscousen enligt anvisning, dressa med lite olivolja och låt svalna.
    2. Ta bort kärnorna i nektarinerna och skiva sedan tunt. Dela björnbären på mitten.
    3. Lägg upp couscous på ett fat ihop med sallad, nektarinskivor, björnbär, oliver och mynta.
    4. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skiva och stek halloumin på hög värme med lite olja.
    5. Lägg upp på salladen, toppa med kokoschips och häll över dressingen – servera genast!

    Ingredienser

    • 2 dl Moghrabieh couscous (okokt)
    • 2 väl mogna nektariner
    • 2 dl kalamataoliver
    • 2 dl björnbär
    • 1 knippe färsk mynta
    • 400 g halloumi av god kvalité, gärna Filliostus
    • 1 ask småsallad t.ex. mangold eller spenat
    • 1 dl kokschips

    Dressing

    • 1 lime – zest och juice
    • 0,5 apelsin zest och juice
    • 1 msk honung
    • 1 röd chilifrukt (medelstyrka)
    • 1,5 dl olivolja av god kvalité
    • salt