- Koka couscousen enligt anvisning, dressa med lite olivolja och låt svalna.
- Ta bort kärnorna i nektarinerna och skiva sedan tunt. Dela björnbären på mitten.
- Lägg upp couscous på ett fat ihop med sallad, nektarinskivor, björnbär, oliver och mynta.
- Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skiva och stek halloumin på hög värme med lite olja.
- Lägg upp på salladen, toppa med kokoschips och häll över dressingen – servera genast!
Ingredienser
- 2 dl Moghrabieh couscous (okokt)
- 2 väl mogna nektariner
- 2 dl kalamataoliver
- 2 dl björnbär
- 1 knippe färsk mynta
- 400 g halloumi av god kvalité, gärna Filliostus
- 1 ask småsallad t.ex. mangold eller spenat
- 1 dl kokschips
Dressing
- 1 lime – zest och juice
- 0,5 apelsin zest och juice
- 1 msk honung
- 1 röd chilifrukt (medelstyrka)
- 1,5 dl olivolja av god kvalité
- salt