Halloumi- och nektarinsallad med Moghrabiehcouscous och citrusdressing

    Av Matlagerskan

    En god sommarsallad som är en fröjd för både öga och gom, med en fin balans mellan sötma och sälta.

    1. Koka couscousen enligt anvisning, dressa med lite olivolja och låt svalna.
    2. Ta bort kärnorna i nektarinerna och skiva sedan tunt. Dela björnbären på mitten.
    3. Lägg upp couscous på ett fat ihop med sallad, nektarinskivor, björnbär, oliver och mynta.
    4. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.
    5. Skiva och stek halloumin på hög värme med lite olja.
    6. Lägg upp på salladen, toppa med kokoschips och häll över dressingen – servera genast!

    Ingredienser

    • 2 dl couscous Moghrabieh (okokt)
    • 400 g halloumi av god kvalitet
    • 2 väl mogna nektariner
    • 2 dl kalamataoliver
    • 2 dl björnbär
    • 1 knippe färsk mynta
    • 1 ask småsallad t.ex. mangold eller spenat
    • 1 dl kokschips

    Dressing

    • 1 lime – zest och juice
    • 0,5 apelsin zest och juice
    • 1 msk honung
    • 1 röd chilifrukt (medelstyrka)
    • 1,5 dl olivolja av god kvalité
    • salt