- Rosta mandlar och frön.
- Mixa aprikoser, dadlar och citronzest i robocop till grov massa.
- Grovhacka mandlar, frön och choklad, krossa cornflakes.
- Smält kokosoljan på låg temperatur.
- Blanda aprikos- och dadelmassa med frön, mandlar, choklad, cornflakes och kokosolja med vinge i köksassistent.
- Tryck ut massan i valfri silikonform och kyl.
- Smält chokladen till dopp och rör ner kokosolja.
- Ploppa barsen och doppa ena sidan i chokladen, därefter i mixade pumpafrön.
Ingredienser
Bar
- 80 g mjuktorkade aprikoser
- 50 g dadlar
- 40 g tranbär
- zest från 1/2 citron
- 30 g rostade mandlar
- 30 g pumpafrön
- 30 g solrosfrön
- 75 g glutenfria cornflakes
- 30 g Valrhona Amatika 46%
- 50 g kokosolja
- 10 g vatten
Dopp
- 100 g Valrhona Amatika 46%
- 10 g kokosolja
- mixade pumpafrön