”Hälsobar" med Valrhona Amatika 46%, vegansk

    Av Annie Hesselstad

    En växtbaserad bar med frukt, mandel och frön, doppad i Valrhona Amatika 46%, en vegansk “mjölkchoklad”. Perfekt för att få upp energin och för att njuta av något gott!

    1. Rosta mandlar och frön.
    2. Mixa aprikoser, dadlar och citronzest i robocop till grov massa.
    3. Grovhacka mandlar, frön och choklad, krossa cornflakes.
    4. Smält kokosoljan på låg temperatur.
    5. Blanda aprikos- och dadelmassa med frön, mandlar, choklad, cornflakes och kokosolja med vinge i köksassistent.
    6. Tryck ut massan i valfri silikonform och kyl.
    7. Smält chokladen till dopp och rör ner kokosolja.
    8. Ploppa barsen och doppa ena sidan i chokladen, därefter i mixade pumpafrön.

    Ingredienser

    Bar

    • 80 g mjuktorkade aprikoser
    • 50 g dadlar
    • 40 g tranbär
    • zest från 1/2 citron
    • 30 g rostade mandlar
    • 30 g pumpafrön
    • 30 g solrosfrön
    • 75 g glutenfria cornflakes
    • 30 g Valrhona Amatika 46%
    • 50 g kokosolja
    • 10 g vatten

    Dopp

    • 100 g Valrhona Amatika 46%
    • 10 g kokosolja
    • mixade pumpafrön