Halstrad anklever med päronvinägervierge och pistage

    Av Werners Gourmetservice

    En riktig dunderkombo där päronvinägern spelar huvudrollen tillsammans med andalimapepparn. En supermatch med sötsyrlig vinäger och pepparns fruktiga citrustoner. Anklevern bidrar med krämighet och söta toner. Vansinnigt gott!

    1. Fräs finhackad lök och vitlök hastigt i liten del av olivoljan.
    2. Gå i med resterande ingredienser utom päron och pistage.
    3. Skala och tärna fint päron och tillsätt tillsammans med pistagenötter innan servering.
    4. Smaka av med salt och ev socker.

    Vid servering

    1. Halstra anklevern i torr panna tills mörk och fin stekyta och krydda med salt och svartpeppar.
    2. Lägg en rejäl sked med vierge över den halstrade varma anklevern.

    Ingredienser

    4 portioner
    • 4 st Anklever i portionsbit, Feyel

    Vierge

    • 1 st schalottenlök, finhackad
    • 1 klyfta vitlök, finhackad
    • 0,5 dl olivolja
    • 2 msk brynt smör
    • 0,5 dl päronvinäger
    • 2 msk pistagenöt
    • 0,5 tsk andalimanpeppar (krossad)
    • 0,5 st päron av fast typ

    Produkter i Halstrad anklever med päronvinägervierge och pistage

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”