Lammragu med vita bönor, fänkål och tomat

    Av Werners Gourmetservice

    Mustig lammragu med vita cocosbönor, väldigt gott!

    1. Krydda lammbogsbitarna i salt, svartpeppar och fänkålsfrön. Värm en gjutjärnsgryta på spisen, brynköttet i olivoljan med fläsktärningarna.
    2. Tillsätt tomatpurén och rör om så att tomatpurén rostas. Slå på fonden och tillsätt de tärnade bifftomaterna samt örtbuketten. Rör om och sjud ca 1,5 timme.
    3. Bryn grönsakerna och vänd ner dem i grytan. Sjud ytterligare ca 1,5 timme tills köttet är mört.
    4. Vänd i de kokta vita bönorna och sjud ytterligare några minuter så att bönorna reder grytan något. Brynt samtidigt minifänkålen i olivolja och garnera med fänkålen samt färska örter.

    Ingredienser

    • 1 lammbog med ben, delad i mindre bitar
    • Läsösalt
    • Voatsiperifery svartpeppar
    • en nypa fänkålsfrön
    • 150 g rökt sidfläsk i stora träningar
    • 2 msk olivolja Montfrin
    • 2 l lamm eller kalvfond
    • 3 st bifftomater, skållade, skalade och delade i bitar
    • Bouqette garni/örtbukett: Purjolök, färsk timjan, rosmarin, lagerblad och bladpersilja
    • 1 st morot, skuren i bitar
    • 1 stjälk blekselleri, skuren i bitar
    • 1 fänkål, tärnad
    • 2 rödlökar, tärnad
    • 1 hel vitlök, delad
    • 2 msk tomatpuré
    • 3 dl vita cocos bönor – kokta
    • 3 st minifänkål
    • färsk timjan och rosmarin