- Krydda lammbogsbitarna i salt, svartpeppar och fänkålsfrön. Värm en gjutjärnsgryta på spisen, brynköttet i olivoljan med fläsktärningarna.
- Tillsätt tomatpurén och rör om så att tomatpurén rostas. Slå på fonden och tillsätt de tärnade bifftomaterna samt örtbuketten. Rör om och sjud ca 1,5 timme.
- Bryn grönsakerna och vänd ner dem i grytan. Sjud ytterligare ca 1,5 timme tills köttet är mört.
- Vänd i de kokta vita bönorna och sjud ytterligare några minuter så att bönorna reder grytan något. Brynt samtidigt minifänkålen i olivolja och garnera med fänkålen samt färska örter.
Ingredienser
- 1 lammbog med ben, delad i mindre bitar
- Läsösalt
- Voatsiperifery svartpeppar
- en nypa fänkålsfrön
- 150 g rökt sidfläsk i stora träningar
- 2 msk olivolja Montfrin
- 2 l lamm eller kalvfond
- 3 st bifftomater, skållade, skalade och delade i bitar
- Bouqette garni/örtbukett: Purjolök, färsk timjan, rosmarin, lagerblad och bladpersilja
- 1 st morot, skuren i bitar
- 1 stjälk blekselleri, skuren i bitar
- 1 fänkål, tärnad
- 2 rödlökar, tärnad
- 1 hel vitlök, delad
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl vita cocos bönor – kokta
- 3 st minifänkål
- färsk timjan och rosmarin