Hamburgare med röd kampotpeppar och rostat briochbröd

    Av Werners Gourmetservice

    Ge hamburgaren en schysst touch med röd kampotpeppar och lite rökt paprikapulver! Dryckestips: Exempelvis Confidences Côtes du Rhône som är ett runt och smakrikt vin med generösa frukt- och bärtoner och en fin kryddighet.

    1. Lägg färsen i en bunke, krydda med salt och kampotpeppar och rökt paprika pulver. Rör om och tillsätt ca 1 dl kallt vatten,  forma 4 hamburgare. Grilla eller stek i stekpanna. Lägg cheddarosten på hamburgarna så osten smälter lite.
    2. Grilla tomatskivorna på en plåt i ugnen med stark övervärme. Arrangera hamburgarna i det rostade briochbrödet med tomatskivorna och majonnäs.

    Ingredienser

    Burgaren

    • 480 g nötfärs
    • 7-10 g salt
    • 1 krm Kampotpeppar röd
    • 0,5 krm rökt paprikapulver
    • ca 1 dl kallt vatten

    Montering

    • 4 briochebröd, rostade
    • 4 msk majonnäs
    • 1 bifftomat, skivad
    • 4 skivor cheddarost