Kastanj Mille Feuille (Tusenbladstårta)

    Av Werners Gourmetservice

    1. Kastanjemousse Koka mjölken med 40 g socker. Blanda mjölkpulvret med resten av sockret. Tillsätt äggulorna och blanda ordentligt. Hälläggsmeten i mjölken och koka i 3 minuter under omröring. Blanda i kastanjepurén. Stäng av spisen och tillsätt gelatinbladen. Tillsätt smöret. Häll blandningen på en plastad tallrik, täck med plastfilm och sätt in den frysen för att kyla ner den snabbt. Vispa sedan till en mousse och tillsätt vispad grädde.
    2. Vaniljkräm Dela och skrapa ur fröna ut vaniljstången, lägg stång, frön och mjölk i en kastrull och koka upp. Vispa under tiden upp äggulorna med socker och maizena i en skål. Dra av mjölken från värmen några minuter och vispa sedan ner äggblandningen. Sätt åter kastrullen på spisen och värm på låg effekt under ständig vispning tills crèmen börjar tjockna. Häll snabbt över crèmen i en skål och rör ner smöret i små bitar. Kyl sedan crèmen med plastfilm över och rör om då och då så att inget skinn bildas. Om du vill ha en lite fluffigare crème kan den blandas med vispad grädde.
    3. Montering På ett lager av filodeg lägger du lite vaniljkräm i mitten. Placera kastanjemoussen runt med ett rörmunstycke. Sikta florsocker ovanpå det tredje lagret av filodeg. Placera två små kanderade kastanjer som dekoration

    Ingredienser

    Kastanjemousse

    • 250 g mjölk
    • 125 g socker
    • 22 g mjölkpulver
    • 60 g äggulor
    • 4 st gelatinblad (blötlagda)
    • 125 g smör
    • 250 g Kastanjepuré sötad SABATON
    • 125 g vispgrädde

    Vaniljkräm

    • 1 stor vaniljstång
    • 1,5 dl socker
    • 5 dl standardmjölk
    • 6 st äggulor
    • 0,8 dl maizena
    • 50 g smör

    Montering

    • 120 st filodeg 6 cm i diameter
    • florsocker
    • 80 st Kastanj i sirap MS 150 SABATON