Banankola:
- Väg upp alla ingredienserna i en kastrull.
- Koka till 125°
- Häll upp i en ram, så den blir ca 1 cm hög.
- Skär upp kolan
- Temperera chokladen och handdoppa kolan.
Banan & timutpepparcurd:
- Väg upp socker, juice, peppar & bananpure i en kastrull, koka upp.
- Lägg gelatin i blöt.
- Mixa i vätskan i äggen, sjud upp till 82°
- Gå i med det blötlaggda gelatinet.
- Sila av & montera i smöret först & sedan chokladen.
- Lägg sedan på spritspåse med tyll.
Monering:
- Spritsa curd & vartannat chokladplattorna
- Garnera med bladguldet
- Lägg upp på chokladbananer. (om du ej har en chokladbanan fråga Fredrik)
Ingredienser
Banankola
- 56 g glykos
- 375 g socker
- 188 g grädde
- 188 g bananpuré (sicoly)
- 30 g limejuice
- 4 g salt
Banan & timutcurd
- 85 g bananpuré (sicoly)
- 80 g limejuice
- 100 g socker
- 165 g ägg
- 1 st gelatin
- 60 g smör
- 70 g opalys 33%, Valrhona
- 1 g mixad timutpeppar
- salt
Dekoration
- 1 ark bladguld
- 500 g Kidavoa 50% till doppning och till chokladplattor