- Skala och skär ner grönsakerna i grova bitar. Lägg tungan i en tryckkokare och täck med vatten. Lägg i grönsaker, kryddor och örter. Koka ca 45 minuter under tryck. Kolla så att tungan är mjuk. (stick med stekgaffel eller pincett i köttet. Lyft ur tungan och låt svalna något. Dra sedan av hinnan, låt kallna och skiva sedan tunt.
- Skala och skiva betorna tunt. Blanda en vinägrett på vinäger och olja smaka av med salt och peppar. Blanda med betorna.
- Mixa krasse och spenat, äggulor, senap och vinäger och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en fast majonnäs. Smaka av med salt.
- Häll av vätskan från kaprisen och låt torka ca 30 minuter på papper eller handduk. Hetta upp oljan till 180°C och fritera ca 1-1 ½ minut tills kaprisen får lite färg. Låt rinna av på papper.
-
Garnityr
Micro greens samt olika salladsblad och örter.
Ingredienser
Kalvtunga
- ca 1,5 kg kalvtunga
- 2 gula lökar
- 1 morot
- 1/3 purjolök
- 1 vitlök
- timjan
- lagerblad
- vitpeppar
- salt
- vatten
Marinerade gulbetor
- ca 800 g kokta gulbetor
- 1 dl olivolja Werners
- ½ dl Champagnevinäger
- salt och peppar
Krassedressing
- 50 g vattenkrasse
- 10 g spenat
- 4 dl rapsolja
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 3 msk Champagnevinäger
- salt
Friterad kapris
- 150 g mellanstor kapris
- olja till fritering