- Gravad Fröyalax: Blanda kryddorna med salt och socker. Massera in gravningsmassan i laxfilén och grava laxen ca 1 timme, skär sedan i önskad storlek.
- Yuzu- och dillskum: Mixa ihop alla ingredienser. Häll sedan i sifon, ladda med 2 patroner, skaka ordentligt.
- Sponge: Mixa ihop och häll i sifon. Ladda 2 patroner, skaka, spruta upp i pappmugg och micra på full effekt i ca 45 sekunder, låt svalna, riv i bitar.
- Servera den gravade laxen och yuzu- och dillskummet med dillspongecake, bondbönor, frystorkade ärtor Pesol (Sosa), brödflarn och picklad morot.
Ingredienser
Gravad Fröyalax
- 180 g Fröyalaxfilé
- 5 g fänkålsfrön
- 3 g Sanshopeppar
- 30 g Læsøsalt
- 50 g socker
Yuzu- och dillskum
- 1 dl råsaft från dill
- 1 dl yuzupuré, Sicoly
- ½ dl mjölk
- salt
- 25 g Proespuma Cold, Sosa
Sponge
- ägg
- juice från dill
- mjöl
- salt
Till servering
- böndbönor
- frystorkade ärtor Pesol, Sosa
- brödflarn
- picklad morot